Μήνυμα συντονιστή εκπαίδευσης κ. Διαλεκτόπουλου Α.

Διαλεκτόπουλος ΑθανάσιοςΑγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές

          Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πέρας. Η νέα σχολική χρονιά είναι γεμάτη με όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και ουσιαστική πρόοδο.

             Με Υπουργική Απόφαση έχω αποσπαστεί στην Ελληνική Πρεσβεία Βρυξελλών ως Συντονιστής Εκπαίδευσης, για την Α΄/θμια και Β΄/θμια Εκπαίδευση στις χώρες Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία και Μονακό. Το έργο μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο και θα καταβάλω κάθε  προσπάθεια για να μπορέσω να ανταπεξέλθω στα ιδιαίτερα απαιτητικά καθήκοντά μου. Ίσως σ' αυτό βοηθήσει η πρότερη εμπειρία μου στην ίδια θέση την περίοδο 2005-2008.

            Στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς εύχομαι να είναι πάντα δραστήριοι και δημιουργικοί στο έργο τους, οπλίζοντας τον εαυτό τους με ενθουσιασμό και υπομονή, ώστε να αποκομίσουν στο τέλος της χρονιάς τους πλούσιους καρπούς του μόχθου τους. Με τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειές τους, το θερμό ζήλο και την υποδειγματική ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το παιδαγωγικό τους λειτούργημα, είμαι σίγουρος πως προσφέρουν πολλά στη μάθηση και αγωγή των Ελλήνων μαθητών του εξωτερικού. Από την πλευρά μου θα σταθώ συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθειά τους για το καλύτερο αποτέλεσμα.

            Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του οράματος μας αποτελεί η αγαστή συνεργασία που θα πρέπει να έχουμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς μεταξύ μας. Η αρωγή των γονέων στο εκπαιδευτικό έργο είναι καίριας σημασίας Μέσα από τη συνεργασία και μια κοινή παιδαγωγική στρατηγική μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

            Εύχομαι και στους μαθητές μας δύναμη και δημιουργικότητα στη μαθησιακή τους πορεία για μια πετυχημένη και παραγωγική σχολική χρονιά.

            Είμαι σίγουρος ότι με σύμπνοια απόψεων, εργατικότητα και υπομονή θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην πρόοδο των μαθητών μας, την κοινωνία της χώρας διαμονής μας αλλά και την πατρίδα μας.

 

Με εκτίμηση

Δρ. Δρ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος

back to top