Η φιλανθρωπική δράση των μαθητών του Ελληνικού Γυμνασίου Λυκείου Βρυξελλών συνεχίζεται!!!

Η φιλανθρωπική δράση των μαθητών μας συνεχίζεται!!!

 

Το κυλικείο, που οργανώθηκε φέτος στο σχολείο μας για φιλανθρωπικό σκοπό, συνέχισε να λειτουργεί και μετά το Πάσχα! Έως το τέλος της σχολικής χρονιάς συγκεντρώθηκε το ποσό των 280 ευρώ, το οποίο διατέθηκε, μετά από πρόταση των μαθητών, στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που στήριξαν τη λειτουργία του κυλικείου όλη τη χρονιά είναι από την Α' Λυκείου οι: Ελένη Γιατρά, Ιζαμπέλα Γκιόνι, Παναγιώτα Θεοφανάκη και Ναταλία Κοκκίνου. Από τη Β' Λυκείου οι: Ραφαέλλα Γεωργάκη, Στέργιος Θεοφανάκης, Μαρία Κόλλια, Αρετή Κουμαρά, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Ελένη Μαγδαλάσοβα, Χάρης Μαλέκος, Ρένια Παπαδοπούλου, Μιχάλης Πατρινός και Λορέντσο Ρομπότση.

 

Ακόμα μια φορά τους συγχαίρουμε για την κοινωνική προσφορά τους και τους ευχόμαστε πάντα να διαπνέονται από αισθήματα φιλανθρωπίας και να τα εκφράζουν έμπρακτα!

 

Εύγε, παιδιά!!!

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε την ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Φλόγα”.

Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας - 1ο Βραβείο στο Σχολείο μας!

1ο Βραβείο στο Σχολείο μας!!!

Το σχολείο μας πήρε 1ο Βραβείο ανάμεσα σε όλα τα Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου». Οργανωτές ήταν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

Η ταινία 15 λεπτών που έκανε η ομάδα των μαθητών-τριών της Β’ Λυκείου είχε ως θέμα την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην πόλη των Βρυξελλών και στόχευε στην αποτύπωση του στίγματος της ελληνικής κοινότητας στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της πόλης στην οποία χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης.

Η βράβευση της ταινίας μας έγινε την Τετάρτη 29 Μαου σε επίσημη τελετή στο Κέντρο Τύπου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην Καλλιθέα. Στην τελετή παρευρέθη και παρέλαβε το βραβείο ο κύριος εμπνευστής και σκηνοθέτης της ταινίας Χάρης Μαλέκος, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του λόγω εξετάσεων.

Το πολύ ευχάριστο είναι ότι η βράβευση συνοδεύτηκε από έπαθλο-προσφορά του ΕΚΟΜΕ το οποίο αποτελούνταν από μία κάμερα, ένα τρίποδο και μία κάρτα μνήμης. Το ψηφιακό αυτό υλικό δωρίστηκε στο σχολείο μας που έχει τόσες μεγάλες ελλείψεις σε ψηφιακό υλικό. Ελπίζουμε να αποτελέσει μία καλή βάση για μελλοντικές λήψεις και επόμενα βραβεία.

Η ομάδα των μαθητών-τριών αποτελείται από : Χάρης Μαλέκος –σκηνοθέτης/παραγωγός, Αρετή Κουμαρά-Ρένια Παπαδοπούλου-ΒασίληςΤσαντήλας-Ελένη Βακαλοπούλου-ηθοποιοί/συνεντεύξεις.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Πατάλα συμμετείχε στην παραγωγή του υλικού και στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Βασιλική Καραμπέτσου, φιλόλογος του Ελληνικού Λυκείου Βρυξελλών.

Η ψυχολόγος κυρία Σίλια Χριστοδούλου μας κατατοπίζει για την επιστήμη της!

Η ψυχολόγος κυρία Σίλια Χριστοδούλου μας κατατοπίζει για την επιστήμη της!

 

Στην προσπάθειά μας να ενημερώνουμε τους μαθητές μας και να τους βοηθούμε να επιλέξουν τις σπουδές και το επάγγελμα που τους ενδιαφέρουν πραγματικά και τους ταιριάζουν σε βάθος χρόνου, απευθυνθήκαμε στην ψυχολόγο κα Σίλια Χριστοδούλου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και με πολύ θετική διάθεση στο αίτημά μας.

 

Η κα Χριστοδούλου απάντησε αναλυτικά στα ερωτήματα των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου που παρακολουθούν την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών σχετικά με την επιστήμη της Ψυχολογίας, τις σπουδές και την επαγγελματική αποκατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παραθέτοντας μάλιστα και παραδείγματα από τη δική της πορεία.

 

Οι τεκμηριωμένες απαντήσεις της κίνησαν το ενδιαφέρον όλων των μαθητών μας και αποτέλεσαν το έναυσμα για περαιτέρω προβληματισμό και βαθύτερες αναζητήσεις.

 

Ευαισθητοποίηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από το παιχνίδι

Ευαισθητοποίηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από το παιχνίδι

 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 επισκέφθηκαν το σχολείο μας μέλη του Οργανισμού «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» καθώς και 9 μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Άρτας, οι οποίοι είχαν βραβευθεί σε διαγωνισμό στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει» που διοργάνωσε ο εν λόγω Οργανισμός.

Οι επισκέπτες μας παρουσίασαν στην Α΄ τάξη του Λυκείου μας εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδι που αφορούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Όλοι οι μαθητές απόλαυσαν την ενεργή συμμετοχή τους στο πρωτοποριακό παιχνίδι και τη συνεργασία μεταξύ τους που επικεντρώθηκαν κυρίως στον Στόχο 10 «Λιγότερες Ανισότητες».

Το πρόγραμμα «Η Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει» υλοποιείται από τον Οργανισμό «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» με την υποστήριξη του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)

Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)

στις Βρυξέλλες

 

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 η β΄ και γ΄ Γυμνασίου καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου, οι οποίοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα e-twinning (που εκπονείται τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας με θέμα: “Αλληλεγγύη πέρα από τα σύνορα”), επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις Βρυξέλλες.

 

Ο κ. Δ. Φατούρος, Υπεύθυνος πληροφόρησης για την Ελλάδα και την Κύπρο, μετά την εγκάρδια υποδοχή που μας επιφύλαξε, μας ενημέρωσε για την ιστορία του Οργανισμού και τις δράσεις του και μας ανέλυσε τους στόχους που έχει θέσει για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για έναν καλύτερο κόσμο. Με τα ζωντανά παραδείγματα που χρησιμοποίησε και τον παραστατικό τρόπο με τον οποίο μας μίλησε κέρδισε αμέσως το ενδιαφέρον μας, την προσοχή μας και τη συμμετοχή μας στη συζήτηση που ακολούθησε!

 

Αναχωρώντας, μετά τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, τον ευχαριστήσαμε θερμά τόσο για τη ζεστή φιλοξενία όσο και για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση!

 

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Σχολών Αξιωματικών και των Σχολών Αστυφυλάκων ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Περισσότερα

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού στις προκαταρκτικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Περισσότερα

Ανακοίνωση

Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών

Ανακοίνωση

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι γραμμές 2 και 6 του μετρό δεν θα κυκλοφορούν από το Porte de Hal έως και το Gare de l'Ouest την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, πρώτη ημέρα των εξετάσεων. Σας παρακαλούμε να προγραμματίσετε τη διαδρομή των παιδιών σας, ώστε να είναι εγκαίρως στις εξετάσεις τους.

 

Από τη Διεύθυνση

Περισσότερα

Επίδοση ελέγχων προόδου Β' Τετραμήνου Σχ. Έτους 2018-2019 - Γυμνάσιο Λύκειο Βρυξελλών

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 12:30 θα δοθούν

οι έλεγχοι προόδου Βτετραμήνου για τους μαθητές/- τριες του

Γυμνασίου και του Λυκείου. Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική,

προκειμένου να τακτοποιήσετε και την εγγραφή των παιδιών σας για τη

σχολική χρονιά 2019-2020.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσέλευσή σας.

 

                                                                                    Από τη Διεύθυνση

 
Attachments area
 
 
 
Περισσότερα

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου

στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών

 

Στις 21 Μαρτίου 2019 στον χώρο του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών γιορτάστηκε η εθνική επέτειος του 1821. Το περιεχόμενο της φετινής γιορτής αποτελούνταν από σχετικά κείμενα, τραγούδια και προβολές.

Ο βασικός κορμός όμως του αφιερώματος στηρίχτηκε σε επιλεγμένους παραδοσιακούς χορούς, που έχουν τις ρίζες τους σε ιστορικά γεγονότα και συνδέονται με ηρωικές μάχες των Ελλήνων αγωνιστών στη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα.

Τη γιορτή παρακολούθησαν αλλά και συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο μαθητές και μαθήτριες από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων (Αμαρουσίου), που βρέθηκαν εκείνες τις ημέρες στις Βρυξέλλες.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί: Νικόλαος Παπαθανασίου (καθηγητής μουσικής), Ελένη Τσαπατόρη (καθηγήτρια φυσικής αγωγής), Σοφία Σκοπού (φιλόλογος).