Ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου μας από τον ιατρό ουρολόγο-ανδρολόγο κ. Πετράνη

 

Ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου μας

από τον ιατρό ουρολόγο-ανδρολόγο κ. Πετράνη

 

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών και της καθηγήτριας της

Βιολογίας κυρίας Χρυσούλας Σαββοπούλου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου μαςγια θέματα υγείας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας ο ιατρός ουρολόγος-ανδρολόγος κ. Θεόδωρος Πετράνης επισκέφθηκε το σχολείο μας την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α΄ και Β΄

τάξεων του Λυκείου για την “Υγιεινή του ουροποιητικού συστήματος” και τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου για τα “Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα”.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον ιατρό για τη συνεργασία και, μετά από την ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση που είχαν οι εισηγήσεις του, ελπίζουμε να τον

ξαναέχουμε σύντομα κοντά μας!

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Νέο Σύστημα Εισαγωγής στα Α.Ε.Ι.

 

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Νέο Σύστημα Εισαγωγής στα Α.Ε.Ι.

 

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας των Γαλλικών κυρίας Παναγιώτας Μπενέκου, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κυρία Αικατερίνη Ράζου, εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (Σ.Ε.Π.) του Κέντρου Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Εύβοιας, και πραγματοποίησε δύο ενημερωτικές εισηγήσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου μας με θέμα “Νέο σύστημα εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. - Σπουδές στην Ελλάδα για τους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων του εξωτερικού”.

 

Οι παραπάνω ενημερωτικές εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει το σχολείο μας να ενημερώνει τους μαθητές και τις μαθήτριές του για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες και επιλογές που δύνανται να έχουν στην Ελλάδα.

 

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ράζου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας, τη διαθεσιμότητα, τη συνεργασία της και για τα όσα με τόσο ενθουσιασμό μετέδωσε στα παιδιά μας!

Πήραμε βραβείο!!!

 

 

Πήραμε βραβείο!!!

 

Η συμμετοχή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Γελοιογραφίας και Κόμικς με τίτλο

ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2019” στέφθηκε με επιτυχία!

 

Η μαθήτρια της γ΄ Τάξης του Γυμνασίου μας Γεωργία Λύκου κέρδισε το 2ο βραβείο Σκίτσου!

Θερμά συγχαρητήρια στη Γεωργία! Μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους με αυτήν τη σημαντική διάκρισή της!

 

Θέλουμε όμως να συγχαρούμε και τη δεύτερη συμμετέχουσα στον Διαγωνισμό, τη μαθήτρια της γ΄ Τάξης του Γυμνασίου Άννα Μόνικα Μαλέκου για το πολύ ωραίο σχέδιο που ζωγράφισε!

 

Θυμίζουμε ότι ο παραπάνω Μαθητικός Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Pierce για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν: “Πάντα να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής / Always look on the bright side of life”.

 

Και εφόσον ο Διαγωνισμός ολοκληρώθηκε μπορούμε πλέον να δημοσιεύσουμε τα εξαιρετικά σχέδια των δύο μαθητριών μας!

 

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

 

Κυλικείο στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών για φιλανθρωπικό σκοπό!

 

Κυλικείο στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών για φιλανθρωπικό σκοπό!

Από τις 18 Φεβρουαρίου 2019, με πρωτοβουλία της θεολόγου κυρίας Ιωάννας Αλεξανδρή, λειτουργεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας κυλικείο … ένα κυλικείο διαφορετικό από τα άλλα! Η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Το κυλικείο αγκαλιάστηκε από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του με μεγάλο ενθουσιασμό από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας! Με αμείωτη χαρά και συνέπεια στηρίζουν τη λειτουργία του και οι εθελοντές-διαχειριστές που το έχουν αναλάβει αφιερώνουν το πρώτο και δεύτερο διάλειμμά τους στην υπηρεσία των συμμαθητών και συμμαθητριών τους.

Έως το Πάσχα συγκεντρώθηκαν 550 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» για την ενίσχυση του εργου που επιτελεί.

Τα οφέλη αυτής της πρωτοβουλίας είναι πολλαπλά: τα διαλείμματα αποκτούν σκοπό και «νόημα», μαθητές και μαθήτριες από διαφορετικές τάξεις συνεργάζονται, γνωρίζονται καλύτερα και μαθαίνουν τι σημαίνει ανθρωπιά, καλοσύνη, αλληλεγγύη!

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την ανταπόκριση των παιδιών μας σε αυτήν την κίνηση φιλανθρωπίας!

Και η προσπάθειά μας συνεχίζεται….

 

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε την ευχαριστήρια επιστολή της «Κιβωτού του Κόσμου»

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

σας ενημερώνουμε ότι για την Α', Β' και Γ' Γυμνασίου:

 

  • Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 13.15 και

  • Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 12.20

 

λόγω της εκπόνησης των Δημιουργικών Εργασιών της Α' και Β' Λυκείου και της συμμετοχής της πλειονότητας των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε αυτές.

 

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Βρυξελλών

 

Περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

σας ενημερώνουμε ότι για την Γ' Λυκείου:

 

  • Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 11.35 και

  • Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 12.20

 

λόγω της εκπόνησης των Δημιουργικών Εργασιών της Α' και Β' Λυκείου και της συμμετοχής της πλειονότητας των εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε αυτές.

 

 

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Βρυξελλών

 

 

 

 

Περισσότερα

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Musées de la Ville de Bruxelles και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Βρυξελλών.Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος “Ένας έφηβος στους δρόμους των Βρυξελλών: Ένας νεανικός ταξιδιωτικός οδηγός των Βρυξελλών” που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας, την Τετάρτη  20 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και μαθήτριες την τριών τάξεων του Γυμνασίου  του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών επισκέφθηκαν το Musées de la Ville de Bruxelles (1 rue du Poivre, 1000 Bruxelles), στο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών, όπου ξεναγήθηκαν στα γαλλικά (με διερμηνεία των συνοδών καθηγητριών τους, όπου χρειαζόταν).

 

Πριν και μετά την επίσκεψη στο Μουσείο, οι μαθητές και μαθήτριες περιηγήθηκαν το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, συνέλεξαν πληροφορίες, φωτογράφισαν μνημεία και αξιοθέατα για τον οδηγό τους και είδαν το κέντρο της πόλης τους από μία άλλη οπτική γωνία!